Sunda-kääntäjän käyttöopas
(Android-sovellus)


Sisällysluettelo

1. Tekstin kääntäminen
2. Puheen kääntäminen
3. Asiakirjan kääntäminen
4. Asetukset
5. Tukipalvelut

Kääntimen käyttöä varten tarvitset käyttäjä­tunnuksen Sundan käännöspalveluun. Mikäli sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröityä palveluun täältä.

1. Tekstin kääntäminen

Valitse ensin ruudun yläosan kieliparivalikosta käännöksen lähtö- ja kohdekieli. Syötä tekstikenttään käännettävä teksti ja napsauta Käännä-painiketta (näytä kuva). Käännös suoritetaan myös, kun kosketat tekstinsyöttöikkunan 'Valmis'-painiketta.

Voit kuunnella käännöstuloksen puheena napsauttamalla kaiutinpainiketta kuuntele käännös.

Jos haluat tuoda leikepöydästä tekstin käännettäväksi, kosketa tekstikenttää hetken ajan ja valitse 'Liitä'. Käännöstuloksen saa kopioitua leikepöytään kopioi-painikkeesta kopioi leikepöytään.

Tekstikentät saa tyhjennettyä napsauttamalla tyhjennä-painiketta tyhjennä.

2. Puheen kääntäminen

Voit kääntää sanoja ja lauseita myös puhumalla ne sovellukseen.

Aloita valitsemalla käännöksen lähtö- ja kohdekieli. Napsauta tämän jälkeen mikrofonikuvaketta puhu. Kun "Puhu nyt" -kehotus ilmestyy ruutuun, puhu käännettävä teksti selkeästi. Käännöstulos tuotetaan puheena automaattisesti.

3. Asiakirjan kääntäminen

Siirry asiakirjojen kääntämiseen valitsemalla ylhäältä välilehti Asiakirjat (näytä kuva).

Jos haluat kääntää nettisivun, anna käännettävän sivun osoite kohdassa "Syötä nettiosoite". Tämän jälkeen napsauta Käännä nettisivu-painiketta. Käännetty sivu avautuu nettiselaimeen.

Käännä laitteellasi oleva asiakirja valitsemalla se ensin kohdasta "Valitse tiedosto". Napsauta tämän jälkeen Käännä tiedosto-painiketta. Käännetty tiedosto avautuu ulkoiseen katseluohjelmaan mikäli sellainen on tarjolla. Jos haluat tallentaa käännetyn tiedoston, napsauta Tallenna käännös.

Käännin tukee seuraavia tiedostomuotoja:
teksti, RTF, Word, PowerPoint, Excel, OpenDocument, HTML, PDF

4. Asetukset

Sovelluksen ja kääntimen asetuksia pääset säätämään napsauttamalla valikkopainiketta ruudun oikeassa yläkulmassa ja valitsemalla kohta Asetukset. Voit valita mm. englanti-suomi- ja suomi-englanti-käännöksissä käytettäviä erityissanastoja (näytä kuva).

Käyttäjätiliisi liittyviä asetuksia voit muuttaa napsauttamalla valikkopainiketta ja valitsemalla kohta Kirjaudu.

5. Tukipalvelut

Sunda Systems Oy:n tukipalvelu auttaa osoitteessa www.sunda.fi/tuki tai tuki@sunda.fi.Copyright © 2017 Sunda Systems Oy