Sunda Doc Outlook-lisäosan käyttöopas

Versio 2.5.1

Sisällysluettelo
1. Sähköpostien kääntäminen
2. Käännössuunnan valinta
3. Erityissanastojen ja käännösasetuksien valinta
4. Käyttäjäsanastot
5. Ohjelman asetukset
6. Tukipalvelut


Tässä käyttöoppaassa neuvotaan Sunda Docin Outlook-lisäosan peruskäyttö. Ohjelma toimii Microsoft Outlookin versioissa 2010, 2013 ja 2016.


1. Sähköpostien kääntäminen

Käännä Outlookissa avoinna oleva sähköposti napsauttamalla Sunda Doc-välilehdellä olevaa Käännä-painiketta (näytä kuva). Käännöksen voi tehdä myös napsauttamalla hiiren oikeaa nappia sähköpostiviestin päällä ja valitsemalla pikavalikosta komento Käännä - Sunda Doc. Sähköpostin käännös avautuu uuteen ikkunaan.

Jos haluat kääntää vain tietyn katkelman sähköpostiviestistä, valitse käännettävä alue ja napsauta Käännä-painiketta.


2. Käännössuunnan valinta

Valitse käännössuunta napsauttamalla Sunda Doc-välilehden Asetukset-painiketta ja valitsemalla kohta Käännössuunta. Sama löytyy myös pikavalikon kohdasta Asetukset->Käännössuunta. Käännössuunnaksi suositeltavaa on valita "Automaattinen", jolloin ohjelma pyrkii automaattisesti selvittämään suunnan lähdetekstin perusteella.


3. Erityissanastojen ja käännösasetuksien valinta

Voit valita käännöksessä käytettäviä erityissanastoja ja muita käännösasetuksia ikkunassa (näytä kuva), joka aukeaa napsauttamalla Sunda Doc-välilehdellä olevaa Sanastot-painiketta ja valitsemalla kohta "Valitse sanastoja". Valituissa erityissanastoissa olevat sanojen käännösvastineet ovat etusijalla käännöstä tehtäessä. Täten sanastojen oikealla valinnalla voidaan tarkentaa käännöstulosta.

Englanti-suomi-käännössuunnassa voit säätää seuraavia käännösasetuksia:

Suomi-englanti-käännössuunnassa valitse käännöksessä käytettävä englannin oikeinkirjoitusasu kohdassa Kohdekieli.


4. Käyttäjäsanastot

Omien käyttäjäsanastojen avulla voit muokata kääntimen toimintaa ja tuottaa tarkempia käännöksiä. Käyttäjäsanastojen muokkaaminen tapahtuu sanastoeditorilla, joka aukeaa napsauttamalla Sunda Doc-välilehdellä olevaa Sanastot-painiketta ja valitsemalla kohta "Muokkaa käyttäjäsanastoja".

Sanastoeditorin käyttöopas löytyy täältä. Omien sanastojen käyttö on mahdollista, jos sinulla on Workstation-, Pro- tai yrityslisenssi kääntimeen.


5. Ohjelman asetukset

Ohjelman yleisiä asetuksia pääsee muuttamaan ikkunassa (näytä kuva), joka aukeaa napsauttamalla Asetukset-painiketta Sunda Doc-välilehdellä ja valitsemalla kohta "Yleiset asetukset". Voit säätää seuraavia asioita:


6. Tukipalvelut

Sunda Systems Oy:n tukipalvelu auttaa osoitteessa www.sunda.fi/tuki.html tai tuki@sunda.fi.Copyright © 2015 Sunda Systems Oy